Voor een duurzame toekomst

De Significant Groep is de overkoepelende moederorganisatie van de ventures: Significant Synergy, Significant Public, Significant APE en Significant Insights. Vier merken met ieder hun eigen specialisatie gericht op de publieke sector.

Onze medewerkers zijn bevlogen professionals, die vaak heel bewust voor de deze inspirerende sector hebben gekozen. Maatschappelijke verantwoord ondernemen zit al van nature in onze genen. Wat wij gemeenschappelijk hebben, is de wil en het enthousiasme om collega’s als ook organisaties te laten groeien.

We vinden het niet meer dan vanzelfsprekend om na te denken over de maatschappelijke bijdrage die wij als onderzoekers en stafmedewerkers met elkaar kunnen leveren op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI).

Onze missie luidt: ‘Mensen zichzelf – en elkaar – in een geborgen en dynamische omgeving persoonlijk en professioneel laten ontwikkelen om optimaal bij te dragen aan maatschappelijke of zakelijke vernieuwing.’ (Purposition Significant Groep 2019).

Drijfveer

MVO is een van de belangrijkste drijfveren geweest om de verouderde kantoorlocaties van de Significant Groep in Barneveld en Den Haag te sluiten en onze labels samen te brengen in één centraal gelegen duurzame locatie. Sinds de zomer van 2019 zijn we daarom gehuisvest in het centrum van Utrecht Leidsche Rijn op een steenworp afstand van het treinstation.

Onze ICT-omgeving met Microsoft 365 Teams is zo ingericht dat we heel eenvoudig op afstand kunnen samenwerken. Gecombineerd met het toegenomen OV-gebruik van onze medewerkers, levert dat al snel een besparing op van een kwart op de zakelijk gereden kilometers. Dat is met meer dan honderd medewerkers een aanzienlijk verschil.

Ons kantoorpand is een BREEAM-Nl (Very Good) bedrijfspand dat we hebben ingericht met volledig circulair kantoormeubilair, Cradle2Cradle gecertificeerde systeem-wanden en CO2-neutraal geproduceerde vloerbedekking.

Team duurzaamheid

Al onze initiatieven op gebied van duurzaamheid, circulariteit en SROI worden ontplooid door ons team Duurzaamheid. Verandering richting een duurzamere toekomst is bij ons dus dagelijks zichtbaar op de werkvloer.

Nienke Bilo

"Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid zijn niet langer slechts opties, maar essentiële pijlers voor het bouwen aan een betere toekomst."

Nienke Bilo, senior consultant, Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)