Meer over kwantitatief onderzoek

Significant - werknemers APE

Bij Significant voeren wij allerlei verschillende typen kwantitatief onderzoek uit. Zo voeren we regelmatig onderzoeken uit waarbij het effect gemeten wordt van een interventie. De afgelopen tijd hebben we bijvoorbeeld de verlaging van het btw-tarief geëvalueerd samen met Dialogic innovatie & interactie, een effectmeting gedaan van de  toeristenbelasting op het aantal overnachtingen in de Gemeente Amsterdam, ook een CBS-microdata onderzoek naar de kostendelersnorm.

Dat zijn enkele voorbeelden, zoals een effectiviteitsonderzoek uitgevoerd naar de Werkclub bij het begeleiden van statushouders naar hun eerste baan of opleiding. Dat is een breed palet aan opdrachtgevers waar Significant bekend is mee samen te werken.

Naast dit type soort onderzoeken kunnen wij ook helpen met het uitvoeren van een data-analyse en/of het rapporteren van resultaten. Wij maken bijvoorbeeld jaarlijks in opdracht van Zorgverzekeraars Nederland, de landelijke benchmark van de PREM farmacie en paramedie.

Ook hebben we de afgelopen jaren het Sociaal en Cultureel Planbureau geholpen met het analyseren en rapporteren over de resultaten uit het Arbeidsvraagpanel (AVP). Op dit moment analyseren we de projectmonitor van het LKCA en maken we een rapportage over de kwaliteitsindicatoren medisch specialistische zorg.

Heeft u ook een data gerelateerde vraag en bent u benieuwd of wij kunnen helpen.
Aarzel dan niet om contact op te nemen met Maartje Gielen of Dionne Faber.

Rapport verlaging van het btw-tarief
Rapport effectmeting van de toeristenbelasting
Rapport CBS-microdata onderzoek kostendelersnorm
Rapport van Effectiviteitsonderzoek Werkclub
Rapport Arbeidsvraagpanel (APV)