Significant Insights bundelt veranderkunde en data-analyse

Significant Groep - werknemers

We bundelen onze competenties op het gebied van organisatie-inrichting, veranderkunde en procesmanagement en data-analyse onder de vlag van Significant Insights. We zien dit als een belangrijke mijlpaal. In deze blog nemen we jullie mee in wat Significant Insights allemaal te bieden heeft.

Insights brengt organisaties in beweging brengen en realiseert echte, blijvende verandering

Een van de krachten van Significant Insights ligt in onze unieke combinatie van data en veranderkunde. We geloven dat data de brandstof vormt voor verandering. Door data-analyse kunnen we trends, patronen en kansen ontdekken die anders verborgen zouden blijven. Maar het draait niet alleen om de cijfers. Veranderkunde stelt ons in staat om deze inzichten te vertalen naar veranderingen en concrete acties binnen organisaties. We begrijpen de menselijke dynamiek, de uitdagingen van verandering en de noodzaak van het creëren van draagvlak. Door de kracht van data en veranderkunde te bundelen, kunnen we duurzame impactvolle veranderingen realiseren.

Bij Significant Insights leggen we focus op verschillende competenties die onze expertise verrijken. Hieronder vallen:

  1.  BI-consulting en analytics:advies op het gebied van informatiestrategieën, prototyping en dashboards.
  2. Data science: forecasting, capaciteitsvraagstukken, deep learning en machine learning.
  3. Organisatie-inrichting: vraagstukken op het gebied van governance en het bevorderen van slimme samenwerking tussen afdelingen en organisaties.
  4. Procesmanagement: het optimaliseren en ontwerpen van processen, om zo efficiëntie en effectiviteit te vergroten.
  5. Veranderkunde: inzicht en begeleiding op het gebied van organisatiepsychologie, leren tussen organisaties en het uitvoeren van actieonderzoek.

Bovenstaande competenties hangen samen en vullen elkaar aan. Hierdoor kunnen we mensen van inzichten voorzien die ze eerder niet hadden. Inzichten die het potentieel hebben om een wezenlijk verschil te maken. Door gebruik te maken van geavanceerde dataverzamelingstechnieken en analysemethoden, zijn we in staat om diepgaande inzichten te verkrijgen die organisaties kunnen transformeren. Of het nu gaat om het identificeren van inefficiënties in processen, het ontdekken van nieuwe kansen of het verbeteren van dienstverlening aan burgers, onze inzichten bieden waardevolle handvatten voor blijvende verandering.

Hoe doen we dat?

Onze ambitie is niet om de controle over te nemen, maar om mensen in hun kracht te zetten. We willen organisaties en hun medewerkers in staat stellen om zelf verandering teweeg te brengen. We zien onszelf niet als buitenstaanders die de controle overnemen, maar eerder als facilitators die mensen in staat stellen om hun eigen transformatieproces te leiden. We bieden begeleiding, ondersteuning en expertise, maar de daadwerkelijke verandering wordt gedreven door de betrokkenheid en inzet van de organisatie zelf. Samen leren we van elke stap die we nemen, elke uitdaging die we tegenkomen en elke succesvolle verandering die we realiseren.