Tenderboard zorgt voor beter aanbesteden

Significant - bouwen

Aanbesteden is voor publieke organisaties geen sinecure. In de praktijk gaat het nog wel eens mis. Een Tenderboard helpt om de kwaliteit van aanbesteden te borgen.

Zo organiseren wij voor al onze grotere aanbestedingen standaard een tenderboard als onderdeel van onze kwaliteitswaarborg. Hiermee helpen onze meest ervaren aanbestedingsspecialisten collega’s om de kwaliteit van  beslissingen en uitwerking van de inkoopstrategie naar een hoger niveau te tillen. Zij letten onder andere op de geformuleerde doelstellingen en de vertaling daarvan in het selectie- en gunningsmodel. Of denken mee over welke prestatieprikkels het contract moet bevatten om het gewenste gedrag van leveranciers en aanbieders te bereiken. Op deze manier zetten wij onze collectieve kennis en kunde in.

Ook voeren wij regelmatig een tenderboard voor onze opdrachtgevers uit. Zij vragen ons vooral voor grote aanbestedingen of aanbestedingen met een hoog risicoprofiel. Wij hebben een adviesrol, beoordelen voor publicatie van de aanbesteding het aanbestedingsdossier en denken dan mee over de inkoopstrategie en specifieke uitwerkingen ervan in aanbestedingsdocumenten. Een aanbestedingsrechtelijke toets maakt hier ook onderdeel van uit.

Actuele voorbeelden zijn een tenderboard voor de aanbestedingen van IT-systemen, ingenieursdiensten, grote leveringen en de aanschaf van voertuigen. Wij hebben zowel generieke aanbestedingsspecialisten als specialisten op het gebied van Externe Inhuur, ICT, Facilitair, GWW en Utiliteitsbouw, Mobiliteit, Sociaal Domein en Zorg in dienst. Wij kunnen daarom breed adviseren.

Ben je benieuwd hoe wij jou met een tenderboard kunnen helpen? Neem contact op met Fredo Schotanus en wij vertellen je er graag meer over.