Datascience en data-intelligence

algemeen-datascience
algemeen-datascience

Data science helpt om de menselijke maat terug te brengen in processen. In co-creatie met koplopers op dit gebied werken wij aan het persoonsgericht maken van processen. Op basis van de beschikbare informatie, proberen wij mensen en (doel)groepen te herkennen die een andere behandeling vragen. Dat doen we met een slimme combinatie van statistiek, machine learning én domeinkennis.

Data science is steeds belangrijker. De digitale mogelijkheden zijn eindeloos, maar hoe pas je dat nu goed toe? Wij passen digitale instrumenten toe om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Bijvoorbeeld door het het persoonsgerichter maken van processen. In de praktijk werken veel organisaties nog zaakgericht (vonnis, zorgindicatie, verzekeringspolis, procesverbaal) en daar ondervinden zij dagelijks de beperkingen van. Zonder informatie over de persoon kun je niet op zijn of haar omstandigheden inspelen en dat leidt regelmatig tot ongewenste situaties. Mensen krijgen niet de behandeling die zij verdienen en worden soms onnodig in de problemen gebracht. Wij houden rekening met het persoonsbeeld en zorgen voor maatwerk om het (maatschappelijke) effect van processen te verbeteren. Met respect voor de vertrouwelijkheid van persoonsgegevens. En met gebruik van geavanceerde methoden als webscraping, textmining, machine learning en deep learning.

Meer over data-science en data-intelligence

alles
Victor Hoornweg

"Als econometrist zie ik mogelijkheden om data-technologieën in te zetten. Als filosoof kijk ik verder dan de data. Want voor mij is niet alleen de inhoud van een oplossing belangrijk, maar ook de context waarin die oplossing tot stand komt."

Victor Hoornweg, Senior consultant , Datascience en data-intelligence